به گزارش خبرنگار مهر، مراسم تجلیل از پدیدآورندگان کتاب «نورالدین پسر ایران» با حضور حجتالاسلام و المسلمین محمدرضا میرتاجالدینی معاون پارلمانی رئیس جمهوری، محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی، نورالدین عافی جانبار دوران دفاع مقدس و راوی کتاب مذکور شامگاه چهارشنبه شب 3 خرداد در تالار وحدت دانشگاه تبریز برگزار شد.
میرتاج الدینی: چهرههای دفاع مقدس الگوهای مناسبی برای جامعه انسانی هستند
حجت الاسلام والمسلمین سید محمدرضا میرتاج الدینی معاون پارلمانی رئیس جمهور در این مراسم در سخنانی: فرهنگ سازی شاخصه اصلی دوران دفاع مقدس است چرا که کسانی در صف اول این دفاع مقدس حضور داشتند که از نظر سن و سال در پایین ترین سطح اما از نظر اعتقاد و بصیرت در بالاترین حد بودند.
وی افزود: اکنون که داستانهای حقیقی با شخصیتهای واقعی در دسترس مردم قرار دارند، باید نهایت استفاده را از آنها برای نقشآفرینی در عرصه تربیت و تبلیغ ببریم.
معاون پارلمانی رئیس جمهوری ادامه داد: فعالان این عرصه باید به دنبال راهی برای انتقال بهتر پیام دفاع مقدس بگردند و البته ادبیات بهترین زبان برای انتقال مفاهیم ارزشمند این عرصه است اما نحوه عرضه باید شناخته شود.
میرتاج الدینی، استان آذربایجان شرقی را دارای ظرفیتهایی ویژه در زمینه خلق آثار ادبی ماندگار در حوزه دفاع مقدس توصیف کرد و گفت: شاهکارهای ادبی جنگ بیشتر از این استان به وجود آمده و این حاکی از وجود نویسندگان توانا در ادبیات پایداری این خطه از کشورمان است.
وی در پایان خواستار توجه جدی به انتقال مفاهیم دفاع مقدس به نسل حاضر شد و تصریح کرد: تنها گوشهای از این مفاهیم به نسل ما و دنیا انتقال یافته که نتیجه آن الگو گیری رزمندگان لبنان و فلسطین از آنهاست.
مومنی: راه جهانی شدن ادبیات ایران پرداختن به دفاع مقدس است
در ادامه این برنامه محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی در سخنانی گفت: آنچه از ادبیات ایران در جهان به عنوان یک ادبیات جهانی معرفی شده، به استثنای برخی از آثار، کتابهایی هستند که برای جلب خوشآیند دیگران نوشته شده و جایزه دریافت کرده است.
وی افزود: تاثیر ادبیات پایداری دفاع مقدس ایران در جهان قابل لمس است زیرا فرهنگ شهدای ما فرهنگ هدایتگری است. این فرهنگ در آینده نقش بیشتری برای هدایت انسانها در مسیر تعالی بازی خواهد کرد.
رئیس حوزه هنری با اشاره به تاثیر این کتابها در بین زندانیان تصریح کرد: عرضه این کتابها در فضای زندانهای کشور باعث تغییر فرهنگ زندانیان شده و موارد متعددی از ابراز ندامت مجرمان و تصمیم آنان به اصلاح در دست داریم.
مومنی اضافه کرد: ادبیات پایداری ایران در کشوری مانند آمریکا هم اکنون مورد ترجمه قرار میگیرد و همین آثار باعث شده تا چهره جدیدی از مردم ایران به ملل مختلف ارائه شود و همین هویت جدید برای مردم این کشور قابل توجه است.
مومنی در ادامه گفت: جنگ صحنهای است که ضعفها و قوتها را بروز میدهد و ملت ایران در دوران هشت ساله دفاع مقدس روح ایمان و ایثارگری خود را به دنیا عرضه کرد و آنها را به کرنش در برابر خود وا داشت.
در این مراسم علی داننده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی در سخنانی گفت: تجلیل از اسوههای بینظیر و کمنظیر در حوزه ایثار و شهادت و شهیدان زنده که با سربلندی زندگی کردهاند، وظیفهای است که بر دوش فرد فرد مسئولان و مردم ایران سنگینی میکند.
وی افزود: حقایق دفاع مقدس همیشه برای مردم ارزشمند بوده و اگر اثری این واقعیتها را انعکاس دهد، مورد استقبال عموم قرار میگیرد.
سپهری: انعکاس خاطرات دفاع مقدس هدایت فرهنگی جامعه را در پی دارد
در این برنامه همچنین معصومه سپهری تدوین کننده کتاب «نورالدین پسر ایران» در سخنانی گفت: به عنوان یک نویسنده خیلی خوشحالم در روزگاری زندگی میکنم که هر چند درِ باغ شهادت به رویمان بسته شده، اما در میان گلهای این باغ میتوانیم بگردیم و خود را پیدا کنیم.
وی افزود: آنچه در این جستجوها توجه من را به خود جلب کرده، کسانی هستند که با درد و رنجهای جنگ تحمیلی میسوزند و میسازند و مادران و خواهران و همسرانی که نیمه پنهان این حماسه سازیها هستند و دم بر نمیآورند و ادعایی هم ندارند.
سپهری تصریح کرد: مطالعه زندگی شهدا و جانبازان میتواند به همه جوانهایی که هدف و امید را در زندگی گم کردهاند، حیات دوباره ببخشد و اهل قلم باید این رسالت سنگین را به نیکی ادا کنند.
این نویسنده تبریزی در ادامه گفت: فعالیت در این عرصه جسارت و فکر بازی میخواهد تا جهادی دوباره رقم زده شود و ما نویسندگان دفاع مقدس به عنوان یک کاروان کوچک چند نفره از پی این شهدا راه افتادهایم تا راه حقیقت را پیدا کنیم و البته در این بین عضو هم میپذیریم.
سپهری خطاب به مسئولان نیز گفت: چه به ما امکانات بدهید یا ندهید ما به کار خود ادامه خواهیم داد و باید بدانید این حوزه هنوز متولی خاصی ندارد و نقش نویسندگان خاطرات دفاع مقدس درهالهای از ابهام است.
وی خواستار تبیین جایگاه حرفهای نویسندگان دفاع مقدس شد و تصریح کرد: متاسفانه برخی کتابها با وجود تاثیرگذاری شدیدشان بر جامعه، تنها یک بار چاپ شدهاند و نیاز است تا تجدید چاپ آنها ادامه داشته باشد.
خاطرات نورالدین عافی از دوران جنگ و آشنایی با همسرش
خاطرات نورالدین عافی از دوران جنگ و آشنایی با همسرش
در این برنامه همچنین سید نورالدین عافی جانباز دفاع مقدس و راوی کتاب «نورالدین پسر ایران» با بیان خاطراتی از آن دوران گفت: مادر عزیزم که زحمات زیادی برای من کشید، برای ملاقات من در بیمارستان هر روز راه روستای خلجان در پنج کیلومتری تبریز تا این شهر را میپیمود و این امر هزینه زیادی روی دستش میگذاشت.
وی ادامه داد: از این رو مجبور شد تا گوشوارههای طلای خودش را بفروشد تا مخارج ایاب و ذهاب خود و هزینههای درمان مرا در بیمارستان تامین کند.
این رزمنده دوران دفاع مقدس گفت: البته پدر بزرگوارم نیز به خاطر یک دندگیهای من، خیلی اذیت شدند به ویژه آنکه یک برادر من هم در جبهه شهید شده بود و مطمئنم که با هر بار اعزامم به جبهه دل این دو عزیزم موقع حضور من در جبهه آشوب میشد.
عافی با نقل خاطرهای از ایام ازدواجش گفت: پس از برگشتن از جبهه و عملیات رمضان قصد کردم تا ازدواج کنم و در این بین با همسرم خانم اشرفی صحبت کردیم و بساط عروسی فراهم شد. اما من به فاصله دو روز پس از ازدواج راهی جبهه شدم و در این مدت چون فقط یک بار همسرم را دیده بودم تصویری از چهره وی در ذهن نداشتم.
در پایان این برنامه معصومه سپهری نویسنده کتاب نورالدین پسر ایران و راوی آن سید نورالدین عافی مورد تجلیل قرار گرفتند.
همچنین از زحمات اشرفی همسر سید نورالدین عافی و موسی غیور ایده پرداز خلق این اثر ادبی قدردانی شد.
در حاشیه این مراسم که بدون حضور استاندار آذربایجان شرقی و نماینده وی برگزار شد، از فراخوان نمایشنامه نویسی از متن کتاب «نورالدین پسر ایران» نیز پرده برداری شد.
نظر شما